Pages

Ads 468x60px

Thursday, 27 December 2012

Part 1 | Fierra Hussayne dalam rancangan Generasi Y??

Assalamualaikum kepada semua pembaca..

Dikesempatan ini, izinkan sy memanjatkan rasa kesyukuran diatas nikmat yg diberi oleh Allah diatas peluang dan rezeki yg diberi setelah sekian lamanya. Syukur alhamdulillah. (ayt agak skema disitu)  hehe.. Tajuk diatas mesti ade yg buatkan orang tertanya2 disebalik penceritaan dari jemputan tersebut. jeng3.. :p Ok, nak cite la ni kat korang.


Part 1: Sebelum dapat berita jemputan..
Pada suatu malam Ahad bertarikh 16/12/2012, setelah fira ditemani kakak berpenatan pi majlis kenduri kawan dan pi Big Bad Wolf Book Sale 2012 kat MIECC pada siang harinya, fira pun relaks2kanlah diri, menyembang sat dgn adik bradik bila dah sampai rumah. Pastu mula la tangan menggatai nak online, macam kebiasaan bukak lah Fb. Pada awalnya tak perasan lagi, dah update status dan offline fb. Bukak jap twitter pulak. ish3.. Banyak betul laman sosialnya. shhh.. :p Pastu offline segala laman sosial jap pi mandi, solat, makan pa suma, bukaklah semula fb sementara nak tunggu mata mengantuk, padahal dah penat berjalan. *sempat lagi* Tengoklah profil sendiri kat fb, dok tengok home jap, tengok update status sendiri, dah tu tengok inbox macam ade yg menarik pulak kat situ. Tekan la button inbox fb tu. Then, tetibe muncul nama insan yg jarang sekali kuar kat inbox fira. Berdegup la jugak jantung nak bukak inbox tu. huhu.. Bila bukak inbox tu, kuar mesej macamni "RTM melalui GENERASI Y (Bualbicara santai berpenonton & band iringan) berbesar hati menjemput Fierra sbg panel undangan yg bertajuk "Berguru Dengan Internet" dlm rakaman rancangan ini." dari Penerbit Rancangan. << contoh ringkasan mesej beliau. Hah, tak ker terkejut kalu korang dapat mesej camni? Tetibe malam yg suram disinari cahaya bintang2 bergemerlapan. haha.. Menjerit sakan dok panggil mak ayah suruh baca mesej tersebut memalam buta, bukan apa sebab takut tersalah baca ker, yg lain dah tidoq sedap dah masa tu, puaih la jugak dok usap2 mata dua tiga kali tengok betui ka dak. huhu.. Sambil tu tangan menggeletar hati bergoncang nak terima ka tak jemputan tu. Macam tak caya, tapi kene pecaya sebab esoknye kene bagi jawapan dah. Sepanjang malam tu dok pikir nak ke tak pi jemputan tu sampai pukul 3.00 pagi la jugak tak tidoq. Yang ayah fira, lepas baca mesej tu dia pun apa lagi, kuar segala nasihat dan ayat kerahan suruh pi latih diri. Iyelah, dia tahu anak dia ni mempunyai penyakit penakut dan darah gemuruh bila berdepan dgn ramai orang. Jadinya, ini salah satu peluang utk hilangkan penyakit2 tersebut.. hehe.. ok, ayah, akan ku pikirkan esok.. >.< Tidoq pon malam tu dlm keadaan tidak tenang.. Macam org lepas kene lamar dah.. *ok itu tipu* ^^

Huh, inilah reaksi muka bila memikirkan sesuatu secara serius.. Blur seketika!! -.-"

>>>>> Nantikan sambungan Part 2 pulak.. Terima kasih kerana sudi membaca.. :)
 

Kata-kata Semangat

"jika anda mahukan kejayaan, jgnlah meningglkn sorg drpd kamu berada didlm kegagalan.. biarlah kejayaan itu dikecapi dan dirasai bersama tnpe ada yg terkebelakang.."

"Tanpa keberanian, mimpi takkan bermakna."

"Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu sampai kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa sakit hati."
There was an error in this gadget

Kata-kata Hikmat

"Jika tidak mampu menjadi garam yang memasinkan ikan, jangan jadi lalat yang membusukkannya."

"Jika kita mampu meletakkan diri kita ditempat orang lain, saya yakin manusia tidak akan menzalimi sesama manusia lagi."

"Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan."