Pages

Ads 468x60px

Sunday, 4 November 2012

Layan: Gara-gara Hello! My Lady..



Assalamualaikum.. 

Hai, apa kaba suma? selamat berhujung minggu, inilah masa utk santai2 lepak2 rileks2 terbaring sumalah.. *happy lah tu* tapi ada jgk yg bekerja kan sabtu ahad.. takpe2.. selamat bekerja!! chaiyok!! hehe.. Arini biase lah, dengan berbesar hatinye fira dok umah kan lepas abes mengemas umah, kemas dapur, basuh pinggan, sapu sampah, mop lantai suma *rajin tak kita?* :p bercita2 la nak sambung tengok drama korea yg tak abes tgk malam tad sambil melipat baju lagih.. *rajinkan?* haha.. drama Hello! My lady.. walaupun cite dah lame baru nak tgk betul2.. hew2.. tapiiii... terpaksa simpan dulu niat tu sebab ade penghalang yg tetiba terjebak jgk nak tengok sesame.. haha.. sape lagi kalau bukan mak kesayangan kita lah.. hah, kan!! semalam anaknye ni tengah melipat baju nak hilangkan boring layanlah cite nih online je kat Maaduu, sambil2 tu dia pun dok sebelah pasang hanger kat baju utk nak sidai pun rupanya dok layan jgk.. haha.. lepastu, tengahari ni tad cakap la kat mak.. 

Macamni dialognye:
Fira: mak jap lg eiya nak tgk cite korea semalam tau.. nak sambung tgk.. hehe..
Mak: eh, tak bole.. tak bole.. janganlah!! tengoklah cite lain dulu, kan byk drama lain..
Fira: ala, cite lain tak best.. nak tengok jgk yeh.. *jaat kan?* 
Mak: takde2.. tunggu mak balek jap lg jgk..
Fira: kol bape? 
Mak: kol 4 kot..
Fira: >..< (huih, lamenye nak tunggu.. iyolah!! menurut kata tanpa rela) haha..

So, kene la tunggu sampai mak balek petang jap lg baru dpt tgk.. adehhh.. mak pun dah tersangkut tgk cite korea.. tu lah, sape suruh bagi tgk.. haha.. (orang tua pun bole layan cite korea) keh3.. mak2!!

Inilah dia my mom.. terpengaruh cite korea.. haha..

Terima kasih sudi membaca celoteh kali ni.. :)
Comments
4 Comments

4 comments:

  1. comel je yr mom..haha.. ank dye pon comel.hehe. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. mak sy kena pakse pakai sunglass tu.. dia comel, anaknya biase2 je.. thanks! :)

      Delete
  2. nak tyer la kpd pminat2 citer korea..apee yg bez layan citer korea ny..sye pernh tgok, ad la dlm 2-3 kali..tp x bez pown...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, sy minat ikut mood je, kadang2 bila teringin sy tgk.. kalu tak cite melayu jela.. ade yg best, ada yg tk best, tgk pelakon, watak dan plot penceritaannya kot.. :)

      Delete

spread love <3

 

Kata-kata Semangat

"jika anda mahukan kejayaan, jgnlah meningglkn sorg drpd kamu berada didlm kegagalan.. biarlah kejayaan itu dikecapi dan dirasai bersama tnpe ada yg terkebelakang.."

"Tanpa keberanian, mimpi takkan bermakna."

"Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu sampai kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa sakit hati."
There was an error in this gadget

Kata-kata Hikmat

"Jika tidak mampu menjadi garam yang memasinkan ikan, jangan jadi lalat yang membusukkannya."

"Jika kita mampu meletakkan diri kita ditempat orang lain, saya yakin manusia tidak akan menzalimi sesama manusia lagi."

"Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan."